ekranı aç
projelerin, hikayelerin, fikirlerin görsel ifadelerini bulması ve ortaya çıkması için gerçekleştirilen atölyeler…
açık atölye
Açık Atölye, katılımcılarına fotoğrafı bir ifade biçimi olarak kullanmanın adımlarını atmayı öğretmeyi hedefleyen üretim odaklı bir atölye. Aynı zamanda da fotoğrafı benzer biçimde kullanan fotoğrafçıları anlama çabasını da bir o kadar önemsiyor. Oğuz Karakütük tarafından yürütülen atölye; teori ve proje olmak üzere iki bölümde gerçekleşiyor. 10 hafta Teori bölümünde her hafta bir başlıktan yola çıkarak belli önermeler ve birçok iş üzerine tartışıyoruz. 6 hafta süren Proje bölümünde ise belirlenen bir konu/kavramdan yola çıkarak her bir katılımcının atölye sonuna kadar bireysel bir proje üretmesi için çalışılıyor.
örümcek
Cemil Batur Gökçeer danışmanlığında gerçekleşecek Örümcek’te, bir fotoğrafın diğer fotoğraflar arasından nasıl sıyrılıp size doğru yaklaştığı, yanına, altına, üstüne ve hatta içine başka fotoğrafların nasıl eklenip eklenemeyeceği gibi sorulara cevap ararken, bir araya gelen bu görüntülerle anlamlı kurgular örülmeye çalışılacaktır.
ali saltan ile bir ankara hikayesi
Ali Saltan ile gerçekleşen Bir Ankara Hikayesi farklı yaşantılara tanık olurken kendi hayatlarımıza sahip çıktığımız bir mecranın yolunu açma ihtimalini saklı tutar. Fotoröportaj disiplinini esas alarak mekan ve insan temasını konu edinmektedir. Katılımcıların yaratıcı katkıları ile şekillenmesi planlanan atölyede fotoğraflanan hikayelerin çeşitli mecralarda paylaşılması amaçlanmaktadır.
hissi ve fikri olaylar defterdarları
Defter tutmayı seviyorsanız, Yalım Ardıç danışmanlığında naif ve keyifli bir deneyim sizi bekliyor; hissiyle, fikriyle, seçilecek kağıdıyla ve her şeyiyle ellerinizden çıkıp somutlaşacak bir defter tutma denemesi...
gapo ile kib
GAPO ile düzenlenen ve her seviyeden fotoğraf meraklısına açık olan bu atölye, katılımcıları kendilerine ya da kentlerine ya da hem kendilerine hem kentlerine bakmaya davet ediyor. Katılımcılar atölye kapsamında üretecekleri mini projelerde sadece kendi hayatlarına, evlerine, iş ortamlarına, aile ve arkadaş çevrelerine odaklanabilecekleri gibi sadece yaşadıkları sokağa, mahalleye, kente de odaklanabilecek veya her ikisini bir arada ele alabilecek.
periyodik bakım
Orhan Cem Çetin danışmanlığında gerçekleşen Periyodik Bakım, işlerin sunulduğu ve her yönüyle destek almak üzerine kurulu bir süreçtir. Projesine yeni başlayan ama tekniğine karar veremeyen, konsept geliştirme aşamasını geçmiş ama bir teknik sorunda takılmış, projesinin sonuna gelmiş ancak kurgu sürecinin içinden çıkamayan ya da herhangi bir nedenle ürettiği işlerden emin olamayan katılımcılar, işlerini sunmak ve destek almak için katılabilirler.