top of page

Bak Sana Ne Getirdim: İbrahim Karakütük, Kişisel Hikayeler Seçkisi

31 May Sal

|

Ka

Bak Sana Ne Getirdim, İbrahim Karakütük’ün Kişisel Hikayeler Seçkisi ile devam ediyor! Lens tabanlı işler üreten sanatçı İbrahim Karakütük, aşağıda listelenen kitapları kendi yorumuyla bizlerle paylaşırken, seçkideki kitaplar da masada sizleri bekliyor olacak.

Bak Sana Ne Getirdim: İbrahim Karakütük, Kişisel Hikayeler Seçkisi
Bak Sana Ne Getirdim: İbrahim Karakütük, Kişisel Hikayeler Seçkisi

Saat ve Yer

31 May 2022 19:30 – 21:00 GMT+3

Ka, Cinnah Cd. No:1 D:B, 06690 Çankaya/Ankara, Türkiye

Etkinlik Hakkında

Bak Sana Ne Getirdim: Kişisel Hikayeler Seçkisi

İbrahim Karakütük

31.05.2022, Salı/Tuesday 19:30

Bak Sana Ne Getirdim, İbrahim Karakütük’ün Kişisel Hikayeler Seçkisi ile devam ediyor! Lens tabanlı işler üreten sanatçı İbrahim Karakütük, aşağıda listelenen kitapları kendi yorumuyla bizlerle paylaşırken, seçkideki kitaplar da masada sizleri bekliyor olacak. Etkinlik ücretsiz, herkese açık ve kayıt gerekmiyor.

*

2013'te başlayan Bak Sana Ne Getirdim etkinliğiyle, bugüne dek Ka için çok farklı bakış açılarına sahip sanatçılar, editörler, yayıncılar kitaplar seçti, bu kitapları izleyicilere anlattı. Her bir kitap Ka kitaplığında sizleri bekliyor! Etkinliğin sürdürülmesi ve kitapların korunabilmesi için kitaplık üyelikle ziyarete açık. Bunun içinse Ka’nın Patreon hesabına Kitaplık seçeneği ile destek olmanız yeterli.

*

İbrahim Karakütük’ün Kişisel Hikayeler Seçkisi:

1. Tourmaline, Yusuf Sevincli, 2020

2. Kill The Pig, Maasai Fukase, 2021

3. Impossible Love, Nobuyoshi Araki, 2019

*

İbrahim Karakütük, 2012 yılında fotoğrafı bir anlatı biçimi olarak görmeye başladı. Lens tabanlı işler üreten sanatçı, anlatmak istediği konunun formuna en uygun dili her seferinde değiştirerek, konuyla birlikte çalışacak bir dil ediniyor. Ka Atölye işbirliğiyle  Fotolab Print Space’in kurucularından olan Karakütük, İstanbul Photobook Festival’de (2017) FUAM Kassel ortak jürisi en iyi maket kitap ödülünü Islak Hüzün adlı kitabıyla kazandı. 2013 yılından 2017 yılına kadar 4 farklı kitap üretti; Vitrivirus Man (2013, bağımsız yayın), Babam (2013, bağımsız yayın), -3 (2014, bağımsız yayın) Islak Hüzün (2017, Masa). Sanatçının eserleri 2017 yılında Galeri Nev’in İstanbul’da Tütün Deposu’nda düzenlediği 15. İstanbul Bienali paralel etkinliklerinden “Meleklerin Payı” sergisinde Erol Akyavaş, Mübin Orhon ve Candeğer Furtun gibi sanatçılarla birlikte sergilendi. 2018 yılında NevNesil “Monomit” sergisinde, Galeri Nev’in otuz beşinci yılı vesilesiyle gerçekleştirdiği “Altın Çağ” sergisinde, ve son olarak 2022 yılında Galeri Nev’de Göğüs Kafesinde Zigzaglar başlıklı kişisel sergisinde izlendi.

*

Bu etkinlik Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı Kültür ve Eğitim Organizasyonları için Uluslararası Yardım Fonu 2021, Goethe-Institut ve diğer ortaklar tarafından finanse edilmektedir: #irf2021 @gi_ankara @goetheinstitut

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page